Več informacij o piškotkih

Smučarski Klub Sežana si prizadeva, da bosta uporaba spletnih strani in komunikacija z našimi spletnimi stranmi čim bolj informativni, ustrezni in podprti. Tovrstno izkušnjo zagotavljamo s piškotki ali drugimi podobnimi načini. Pomembno je, da veste, katere piškotke uporabljajo naše spletni strani in zakaj. To omogoča boljšo zaščito vaše zasebnosti in hkrati zagotavlja, da so naše spletne strani optimalno prijazne uporabnikom.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se shranijo v terminalsko opremo (računalnik ali mobilno napravo), ko obiščete določena spletna mesta. Na straneh Smučarski klub Sežana lahko uporabljamo podobne načine, kot so slikovne pike, spletni signali, prstni odtisi naprav itd. Zaradi skladnosti vse te načine v nadaljevanju imenujemo "piškotki".

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke lahko uporabljamo v različne namene. V prvi vrsti so piškotki lahko potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta. Brez piškotkov si na primer spletno mesto ne bi zapomnilo, da ste se vanj prijavili ali katere izdelke ste položili v nakupovalno košarico. Te piškotke imenujemo zahtevani piškotki.

Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analiziranje uporabe spletnega mesta, štetje obiskovalcev in proučevanje, kako izboljšati spletno mesto. Statističnih podatkov in drugih poročil ne povezujemo z ljudmi. Te piškotke imenujemo analitični piškotki.

Piškotke za družabna omrežja uporabljamo za integracijo družabnih omrežij v spletna mesta, kar omogoča, da lahko nemudoma všečkate ali delite spletno stran ali izdelek na svojem priljubljenem družabnem omrežju.

Četrta pomembna uporaba piškotkov omogoča spletno oglaševanje, ki je lahko prilagojeno vam in prikazuje oglase, ki vam ustrezajo in vas zanimajo, tako znotraj spletnih mest Smučarski klub Sežana kot zunaj njih. To nalogo opravljajo piškotki za (ciljno) oglaševanje.